Korfbal

Iedereen is welkom om te korfballen bij S.V. Triaz. Kinderen worden afhankelijk van de leeftijd (in overleg) ingedeeld in een de teams. Vanaf 18 jaar en ouder ben je welkom om in een seniorenteam te komen spelen.

Een korfbalseizoen ziet er als volgt uit:
– september t/m oktober: eerste helft veldcompetitie (6 wedstrijden);
– november t/m maart: zaalcompetitie (12 wedstrijden);
– april t/m mei: tweede helft veldcompetitie (6 wedstrijden).

Vanaf de F-pupillen speelt iedereen competitiewedstrijden op zaterdag tegen andere verenigingen. De thuiswedstrijden en uitwedstrijden wisselen elkaar elke week af. De thuiswedstrijden tijdens de veldcompetitie worden gespeeld op ons eigen complex aan de Van Heenvlietlaan 6 te Amsterdam. De thuiswedstrijden tijdens de zaalcompetitie worden gespeeld in Sporthallen Zuid of Sporthal De Pijp te Amsterdam. Voor het vervoer naar de uitwedstrijden is ieder team zelf verantwoordelijk.

De teamindeling vindt plaats op basis van leeftijd en ziet er als volgt uit.

Kangoeroe Klup (4 tot 6 jaar)
De Kangoeroe Klup is een spel- en bewegingsconcept voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Het concept is ontwikkeld door de korfbalbond. Er worden allerlei leuke (bewegings-)spelletjes met de kinderen gedaan waarbij verschillende spelmaterialen worden gebruikt. De kinderen raken zo spelenderwijs vertrouwd met de eerste beginselen van de korfbalsport.

F-welpen (6-8 jaar)
Het F-team bestaat uit 4 kinderen en wordt gespeeld in één vak door jongens en/of meiden (monokorfbal).

E-pupillen (8-10 jaar)
Het E-team bestaat uit 4 kinderen wordt net als het F-team in één vak door jongens en/of meiden (monokorfbal).

D-pupillen (10-12 jaar)
Het D-team bestaat uit 8 kinderen waarvan 4 jongens en 4 meiden en wordt gespeeld in twee vakken. Uitzonderingen hierop en het spelen van monokorfbal is mogelijk.

C-aspiranten (12-14 jaar)
Het C-team bestaat uit 8 aspiranten waarvan 4 jongens en 4 meiden en wordt gespeeld in twee vakken. Uitzonderingen hierop en het spelen van monokorfbal is mogelijk.

B-aspiranten (14-16 jaar)
Het B-team bestaat uit 8 aspiranten waarvan 4 jongens en 4 meiden en wordt gespeeld in twee vakken. Uitzonderingen hierop en het spelen van monokorfbal is mogelijk.

A-junioren (16-18 jaar)
Het A-team bestaat uit 8 junioren waarvan 4 jongens en 4 meiden. Zij spelen altijd in twee vakken.

Aan een lidmaatschap zit contributie verbonden. Per team is de hoogte daarvan verschillend. Klik hier voor het overzicht van de contributies.

S.V. Triaz is aangesloten bij de Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Alle korfballeden worden door S.V. Triaz bij de KNKV aangemeld en zijn daarmee ook automatisch lid van de KNKV.