Korfballen bij Triaz

Over korfbal:

Korfballen is een prachtige sport waarbij de nadruk ligt op snelheid, inzicht, techniek, samenwerking  en uithoudingsvermogen.
Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen!
Daarom zijn kinderen vanaf vier jaar van harte welkom om een paar keer mee te trainen om te kijken of ze korfbal een leuke sport vinden.

Je kunt bij Triaz op hoog niveau korfballen en toch nog een prive leven overhouden.

Studenten weten de weg naar Triaz uitstekend te vinden. We hebben een speciaal tarief voor studerenden.
 

Hoogkerk 2 - Triaz 2-03.jpg
   
B1_survival-20_edited-1.jpg

 

 

Naast het korfballen is er natuurlijk nog veel meer te doen. Daarom zijn we tenslotte een vereniging!
"Traditionele" evenementen als een slotdag of juist een seizoensopening, meestal in combinatie met een gezellige BBQ, worden altijd druk bezocht. Playbackshows, Bingo-avonden, springkussens, thema-avonden .......
Het gaat tenslotte niet alleen maar om een balletje gooien!

   

Meer over korfbal

Een keer proberen?

Wilt u kennismaken met korfbal bij Triaz, voor u zelf of voor uw kinderen? Dat kan natuurlijk, wij vinden het altijd erg leuk, om nieuwe leden te begroeten!. Kinderen vanaf 4 jaar zijn bij ons al welkom. Wij kennen de volgende leeftijdscategorie├źn:

Kangoeroes (4 tot 6 jaar): De Kangoeroe Klup is een spel- en bewegingsconcept voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, ontwikkeld door de korfbalbond. Er worden allerlei leuke (bewegings-)spelletjes met de kinderen gedaan, waarbij hoogwaardige spelmaterialen worden gebruikt. De kinderen raken zo spelenderwijs vertrouwd met de eerste beginselen van de korfbalsport.

F-pupillen (6-8 jaar): spelen 4korfbal, dat is een nieuwe vorm van korfbal in 1 vak, waarbij een team uit 4 kinderen bestaat. 

E-pupillen (8-10 jaar): spelen ook 4korfbal

D-pupillen (10-12 jaar): spelen meestal in twee vakken (8 kinderen), maar monokorfbal (4 kinderen, 1 vak) is ook mogelijk. 

C-aspiranten (12-14 jaar): spelen meestal in 2 vakken (8 kinderen), maar monokorfbal (4 kinderen, 1 vak) is ook mogelijk.  

B-aspiranten (14-16 jaar): spelen meestal in 2 vakken (8 kinderen), maar monokorfbal (4 kinderen, 1 vak) is ook mogelijk.

A-junioren (16-18 jaar): spelen altijd in 2 vakken

Senioren (18 jaar en ouder).

 

Een korfbalseizoen ziet er als volgt uit:

- september t/m oktober: eerste helft veldcompetitie (6 wedstrijden);

- november t/m maart: zaalcompetitie (12 wedstrijden);

- april t/m mei: tweede helft veldcompetitie (6 wedstrijden).

Vanaf 6 jaar (F-pupillen) speelt onze jeugd competitiewedstrijden op zaterdag tegen leeftijdsgenoten van andere verenigingen. De ene week 'thuis' op ons veld aan de Van Heenvlietlaan en de andere week 'uit' bij een andere vereniging. Tijdens de zaalcompetitie spelen we onze thuiswedstrijden in sporthallen Zuid of sporthal De Pijp. Voor het vervoer naar de uitwedstrijden wordt bij toerbeurt een beroep gedaan op de ouders, die in het bezit zijn van een auto en die willen vervoeren.

Kijk hier voor de actuele contributies.

Naast het verzorgen van de trainingen en wedstrijden worden er gedurende het seizoen tal van andere activiteiten georganiseerd: bingoavond, playbackshow, spelletjesdag, speurtocht, filmavond, game-avond ...... de activiteitencommissie verzint telkens weer iets nieuws.

lid worden2

SCHOOLKORFBAL
schoolkorfbal

KNKV website

Sponsors